BEHOEFTE EN GEBRUIK VAN MAGNESIUM (PERMSAL)

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig.  Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium.

Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam. Dit tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen. Bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten. Fosfaten, die veelal in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding van magnesium. Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen, maar kan beter worden opgenomen via de huid.  Ook kun je magnesium nooit te veel gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op.

In de beginfase van het gebruik van Permsal (magnesum) is het normaal dat je een tintelend gevoel op de huid ervaart. Spoel na gebruik de huid goed af met water om het tintelende gevoel te stoppen.

De magnesium producten

MAGNESIUM OLIE

De snelste plekken voor opname zijn voeten, buik en oksels. Het werkt tevens als een natuurlijke deodorant bij het aanbrengen onder de oksels.  Magnesium versterkt tanden en tandvlees, heft een ontstekingsremmende werking, verlaagt de zuurgraad van de mondflora en versterkt de afweer tegen bacteriën. Om een mondspoeling te maken van de magnesium olie verdun je deze met water. 1 deel magnesium op 2 delen water of 1 deel magnesium op 3 delen water. Neem flinke eetlepel in de mond en spoel minimaal 1 minuut. De oplossing niet inslikken.

MAGNESIUM SPORTOLIE

Bij intensief sporten verbruikt het lichaam als gevolg van de verhoogde spieractiviteit aanzienlijk meer magnesium. Bovendien wordt door de toegenomen transpiratie ook meer magnesium uitgescheiden. Hierdoor ontstaat een verhoogde behoefte aan magnesium. Magnesium voorkomt spierkrampen, verhoogt        het uithoudingsvermogen, versnelt het herstel na inspanning en levert een bijdrage aan vetverbranding. Ook heeft magnesium het vermogen om ons zenuwstelsel tot rust te brengen. 

De 3% DMSO (Dimethylsulfoxide) die is toegevoegd geeft een ontstekingsremmende en pijnstillende werking en zorgt ervoor dat het mineraal sneller en dieper wordt opgenomen door de cellen. Na enkele minuten zullen de spieren zich ontspannen en pijnverlicht worden.

MAGNESIUM KRISTALLEN

Permsal magnesium kristallen is de vaste vorm van magnesium. Deze bestaan enkel uit magnesium chloride en gebonden water. Een puur en natuurlijk product. Permsal magnesium kristallen bevatten de hoogst mogelijke concentratie magnesium, waarmee kwaliteit wordt gegarandeerd. 1 gram magnesium kristallen bevat tot 120 milligram pure magnesium. De kristallen hebben dezelfde snelle werking en effectieve kracht als de olie. Magnesium kristallen worden gebruik in combinatie met warm water in bijvoorbeeld een voet- of ligbad. Dit is tevens de mildste manier om magnesium via de huid op te nemen.