Massage

Een massage maakt ons bewust van hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart in de vorm van spanning. Dit kan veel spierklachten als gevolg hebben. Dit belemmert de doorstroming van energie en doorbloeding, dit leidt tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grote kans op overbelasting en blessures.

Naast  fysieke klachten ben je natuurlijk ook welkom als je een keer lief wilt zijn voor jezelf, dus de tijd neemt om een keer goed te ontspannen.

Een massage bij mij is nooit dezelfde, ik luister naar je verhaal en voel je lijf. Hierop pas ik de massage aan naar wat er op dat moment nodig is. 

Ontspanningsmassage:

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. Als je  op zoek bent naar een manier om stress te verminderen is dit een juiste manier. Ik zal op onderzoek uitgaan waar de stress zit en dan verlichting brengen, de pijn verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen. 

Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

 • Pijn en chronische pijn
 • Stijve en pijnlijke spieren
 • Alle soorten rugpijn
 • Nek- en schouderklachten
 • Hoofdpijn en migraine

Een ontspanningsmassage zorgt ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat je stress en vervelende situaties makkelijker los kunt laten en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms leert zo’n massage jou dat je spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan je zelf beseft. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten.

Tijdens een  ontspanningsmassage geef ik deze spiergroepen extra aandacht. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.

Integrale massage: 

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. In het Oosten is het onderdeel van het leven om het contact tussen lichaam en geest in balans te houden. In het Westen worden wij ons steeds meer bewust dat aanraking essentieel is om goed in je vel te (blijven) zitten. De werking is dat je weer dichter bij jezelf komt, je ruimte krijgt om jezelf te voelen, te ervaren wat er in het lichaam aanwezig is en te luisteren naar signalen van het lichaam.

Je kunt spanningen loslaten en de energie kan weer stromen. Je lichaam wordt uitgebalanceerd, waardoor je lichaamshouding zich corrigeert. Je krijgt meer energie of vindt juist meer rust. Je reageert minder emotioneel of juist gevoeliger. Je kunt negatieve gedachten loslaten, rustiger in je hoofd worden en uiteindelijk kom je weer

Een massage met aandacht voor alle aspecten van het mens zijn. Integrale massage is ontstaan vanuit het inzicht dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en dat ieder mens en lichaam uniek is. Ieder lichaam vertelt zijn eigen verhaal. Spanningen en klachten zijn een signaal, deze kun je vertalen als de taal die het lichaam spreekt om aan te geven dat er iets uit balans is geraakt.

Het lijkt vanzelfsprekend dat we ons lijf ter beschikking hebben en wat we ervan verwachten. We gaan vaak maar door, zonder dat we ons er van bewust zijn wat zich ondertussen allemaal in ons lichaam afspeelt. Pas wanneer we serieuze klachten krijgen door aanhoudende spanningen, piekeren en overbelasting en het niet meer lukt deze te negeren, worden we ons eigenlijk pas bewust van onze lichamelijke ongemakken en klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, pijnklachten enz.

Voor wie en wanneer:

 • Het zichzelf gunt
 • Ontspanning
 • Loslaten van spanningen en stress
 • Emotionele stabiliteit
 • Lichaamsbewustzijn
 • Betere balans tussen denken en voelen
 • Innerlijke rust en harmonie
 • Ontdekken van stress en vervelende omstandigheden die opgeslagen zijn in het lijf

Lomi Lomi massage

Vind je het lastig om stress los te laten, of voel je je regelmatig moe en futloos? De Lomi lomi massage geeft jou de oppepper die je nodig hebt. Deze Hawaïaanse massagetechniek wordt wereldwijd gebruikt om lichaam en geest in balans te brengen. Tijdens de massage voel je de rust letterlijk en figuurlijk over je heen komen. Als je van de massagetafel af komt, voel je je zo licht als een veertje.

De ontspanningsmassage Lomi Lomi verovert langzaam de wereld

Lomi lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam. Er wordt voornamelijk met het zachte deel van de onderarmen gemasseerd.

De Lomi lomi massage is niet te vergelijken met andere massages. Dat heeft deels te maken met de techniek: er is een traditionele manier van strijken, zodat elke opgeslagen herinnering en emotie in je lichaam loskomt. Dat kan allemaal onderdeel zijn van jouw Lomi Lomi-ervaring.