Wat is massage?

Massage is de praktijk van het toepassen van druk, spanning, beweging, of trilling op het lichaam. De klassieke massagetechnieken geven ontspanning van het lichaam als geheel en de huid, spieren, weefsels en gewrichten in het bijzonder. Ze zorgen voor goede bloeddoorstroming, afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Ook helpen ze het contact met het lichaam te versterken en brengen balans voor lichaam en geest. Het doel van een massage kan gericht zijn op het behandelen van klachten of op het bevorderen van het welzijn. Een massage bij mij is nooit dezelfde, ik luister naar je verhaal en voel je lijf. Hierop pas ik de massage aan naar wat er op dat moment nodig is. 

Naast  fysieke klachten ben je natuurlijk ook welkom als je een keer lief wilt zijn voor jezelf, dus de tijd neemt om een keer goed te ontspannen.

Er bestaan heel veel soorten massages, ik heb mij gespecialiseerd op de massages die ik hieronder zal beschrijven.

Integrale massage: 

Integrale massage houdt in dat er gewerkt met verschillende massagetechnieken. Spanningen en blokkades bevinden zich in het lichaam doorgaans in verschillende lagen, zoals in de huid, de spieren, bindweefsels, in het zenuwstelsel of de gewrichten. Door de combinatie van de technieken wordt er gewerkt op verschillende lagen tegelijk. Omdat ieder mens en ieder lichaam uniek is en ieder persoon met een specifiek thema komt, kan een integrale massage vanuit verschillende invalshoeken vorm gegeven worden. 

Een integrale massage kan specifiek worden toegepast bij verschillende vormen van klachten lichamelijke aard, zoals: spanningsklachten, spanningen in de rug, nek en schouders, onderrug of hoofdpijn. Maar ook bij vermoeidheidsklachten, stress of overbelasting. Integrale massage kan ook zorgen voor diepgaand herstel bij emotionele overbelasting.

(Magnesium) Ontspanningsmassage:

Met ontspanningsmassage wordt bedoeld een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. 

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. Als je  op zoek bent naar een manier om stress te verminderen is dit een juiste manier. Een ontspanningsmassage zorgt ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. De massage werkt ook preventief en zorgt dat je stress en vervelende situaties makkelijker los kunt laten en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms leert zo’n massage jou dat je spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan je zelf beseft. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten.

Tijdens een  ontspanningsmassage geef ik deze spiergroepen extra aandacht. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.

Hotstone massage

Een hotstone massage is een vorm van massage waarbij gladde, platte, verwarmde stenen op sleutelposities van het lichaam worden geplaatst. De hotstone massage activeert een groot aantal lichaamsprocessen. Een betere doorbloeding, betere doorstroming van het lymfestelsel, afvoer van afvalstoffen, ontspannen van gespannen spieren. Rustgevenede werking bij stress. Vermindering van hoofdpijn, slapeloosheid, problemen met de spijsvertering. Vermindering bij gewrichtsklachten, rugklachten en spierpijn. Versterken van het immuunsysteem.

De warmte van de basaltstenen en de massage bevordert de stofwisseling in het weefsel. De rek van het weefsel en de wendbaarheid van de gewrichten wordt groter. De massage maakt de bloedvaten wijder, wat de doorbloeding bevordert. Hierdoor krijgt het weefsel meer zuurstof en voedingsstoffen. De spieren ontspannen en de pijn vermindert.

Bewustwording en relaxen, 2 uur

We kunnen een  vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben waarin ik luister naar wat er bij je speelt en inschat in hoeverre ik jou daarbij kan helpen. Jij op jouw beurt kan het gesprek gebruiken om te bepalen of het jou wat lijkt. De kennismaking is afhankelijk van de mogelijkheden telefonisch, online of wandelend.

Of laat je gewoon verrassen!

1. Wandelen (+30 min)

2. Magnesium voetenbad (+30 min)

3.  Integrale of (Magnesium)ontspanningsmassage (+60 min)