Wat is massage?

Massage is de praktijk van het toepassen van druk, spanning, beweging, of trilling op het lichaam. De klassieke massagetechnieken geven ontspanning van het lichaam als geheel en de huid, spieren, weefsels en gewrichten in het bijzonder. Ze zorgen voor goede bloeddoorstroming, afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Ook helpen ze het contact met het lichaam te versterken en brengen balans voor lichaam en geest. Het doel van een massage kan gericht zijn op het behandelen van klachten of op het bevorderen van het welzijn. Een massage bij mij is nooit dezelfde, ik luister naar je verhaal en voel je lijf. Hierop pas ik de massage aan naar wat er op dat moment nodig is. 

Naast  fysieke klachten ben je natuurlijk ook welkom als je een keer lief wilt zijn voor jezelf, dus de tijd neemt om een keer goed te ontspannen. Bij een massage wordt jouw aandacht naar je lichaam getrokken. 

Er bestaan heel veel soorten massages, ik heb mij gespecialiseerd op de massages die ik hieronder zal beschrijven.

Integrale massage: 

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. In het Oosten is het onderdeel van het leven om het contact tussen lichaam en geest in balans te houden. In het Westen worden wij ons steeds meer bewust dat aanraking essentieel is om goed in je vel te (blijven) zitten.

Integrale massage is gericht op lichamelijk gebied, namelijk doorbloeding in het lichaam stimuleren, spierspanning te verminderen of juist te versterken en het lichaam als geheel in balans te brengen. Ook brengt integrale massage mensen weer in contact met hun gevoel. 

Integrale massage is een helings- en bewustwordingsweg om mensen te begeleiden bij gezondheid, heelwording, balans en bewustwording van lichaam en geest. Leren luisteren naar signalen van het lichaam.

Je kunt spanningen loslaten en de energie kan weer stromen. Je lichaam wordt uitgebalanceerd, waardoor je lichaamshouding zich corrigeert. Je krijgt meer energie of vindt juist meer rust. Je reageert minder emotioneel of juist gevoeliger. Je kunt negatieve gedachten loslaten, rustiger in je hoofd worden en uiteindelijk kom je weer dichter bij jezelf!

Een integrale massage kan specifiek worden toegepast bij verschillende vormen van klachten lichamelijke aard, zoals: spanningsklachten, spanningen in de rug, nek en schouders, onderrug of hoofdpijn. Maar ook bij vermoeidheidsklachten, stress of overbelasting. Integrale massage kan ook zorgen voor diepgaand herstel bij emotionele overbelasting.

Door bewust in contact te komen met jezelf, kan de verbinding tussen denken en voelen worden hersteld. Massage kan dus ontspannend zijn voor zowel je lichaam als geest.

 

(Magnesium) Ontspanningsmassage:

Met ontspanningsmassage wordt bedoeld een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. 

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. Als je  op zoek bent naar een manier om stress te verminderen is dit een juiste manier. Een ontspanningsmassage zorgt ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. De massage werkt ook preventief en zorgt dat je stress en vervelende situaties makkelijker los kunt laten en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms leert zo’n massage jou dat je spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan je zelf beseft. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten.

Tijdens een  ontspanningsmassage geef ik deze spiergroepen extra aandacht. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.

Bindweefselmassage

Bij de diepe bindweefselmassage voor het lichaam, kijken we altijd naar de wensen, welk resultaat we kunnen behalen en wat de mogelijke oorzaken zijn. De massage zal de doorbloeding van de huid stimuleren, zodat er meer zuurstof zuur in het bloed komt en de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Daarnaast maak ik ook gebruik van massage met de  cup. Deze helpt ook om het weefsel te stimuleren en de cellulite te verminderen. De cups kunnen tussen behandelingen door ook heel goed thuis gebruikt worden.

Resultaten bindweefselmassage voor het lichaam

  • Opheffing van onderhuidse verklevingen
  • Zichtbare vermindering van cellulite
  • Afbraak van vetafzettingen
  • Verbetering van de huidconditie
  • Minder last van vermoeide benen
  • Versteviging van de huid en stimuleert de aanmaak van bindweefsel
  • Sneller afvallen in combinatie met sporten en aanpassing voedingspatroon
  • Huid wordt strakker

Bewustwording en relaxen, 2 uur

We kunnen een  vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben waarin ik luister naar wat er bij je speelt en inschat in hoeverre ik jou daarbij kan helpen. Jij op jouw beurt kan het gesprek gebruiken om te bepalen of het jou wat lijkt. De kennismaking is afhankelijk van de mogelijkheden telefonisch, online of wandelend.

Of laat je gewoon verrassen!

1. Wandelen (+30 min)

Buiten zijn praat makkelijker

Als je tegenover elkaar op een stoel zit kijk je elkaar de hele tijd aan. Als je wandelt is dat minder. Daardoor zijn mensen vaak opener. Het is ongedwongener en een stilte is minder ongemakkelijk.

Door te bewegen kom je in beweging

Veel mensen met een coachvraag zitten vaak in hun hoofd. Ze piekeren veel. Door actief buiten te zijn ga je meer uit je hoofd, betrek je veel meer zintuigen en wordt het voor veel mensen makkelijker om ook echt te voelen.

Natuur zorgt voor positieve gevoelens

Uit onderzoek blijkt dat een bezoek aan de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid en tot een toename van positieve gevoelens en energie.

Bewegen is gezond

Als je veel beweegt, raken je spieren, longen, hart en bloedvaten eraan gewend om te werken. Je voelt je lichamelijk en psychisch fitter en je hebt meer energie. Bewegen is goed voor je bloeddruk en cholesterol, je kan beter ontspannen, hebt minder last van stress en werkt goed tegen somberheid, depressie en angst.

Frisse lucht en daglicht zijn gezond

Helaas is de lucht binnen vaak ongezond. En in de stad ook nog eens buiten. Daarbij ontbreekt het in veel ruimtes aan voldoende daglicht. Frisse lucht en daglicht zijn belangrijk en zijn ruimschoots aanwezig tijdens het wandel coachen. En vitamine D maakt je lichaam aan als het in contact komt met zonnestralen. Frisse lucht en bewegen versterkt je weerstand en maakt je minder vatbaar voor infecties

Het weer

Wandel coaching met kou of regen klinkt voor veel mensen niet aantrekkelijk. Goede kleding kan dit nadeel grotendeels voorkomen. Verder is het goed om te weten dat het maar zelden gebeurt dat het een volledige coaching sessie met bakken uit de lucht komt. En wist je dat een ervaring of inzicht nog intenser kan zijn als je die onder extreme weersomstandigheden had? Zo zegt hoogleraar Agnes van den Berg: “‘Als de natuur een beetje weerstand geeft, dan krijg je het idee dat je iets overwonnen hebt als je het slechte weer trotseert, dat werkt psychologisch heel goed.”

2. Magnesium voetenbad (+30 min)

3.  Integrale of (Magnesium)ontspanningsmassage (+60 min)